KONSER: FLAPPER SWING




  Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu ve Nardis Jazz Club işbirliği ile geçtiğimiz ay “Standart a la turc project” ile başlayan İzmit’te Caz akşamları Flapper Swing ile devam ediyor.

  Jean Baptiste "Django" Reinhardt, 1910 yılında Liberchies-Belçika’da çingene bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz büyüme çağlarındayken bir yangın sonucu sol elinin yüzük ve serçe parmakları kullanılamaz hale geldi. Tekrar gitar çalmasına olasılık verilmeyen Reinhardt, kendine özgü bir metod geliştirerek yeni bir caz türünün öncüsü ve bir caz efsanesi haline geldi.

  Caz ve çingene melodileri harmanlanarak oluşturan Gpsy Swing -çingene cazı- 1930’lu yıllarda Paris kulüplerinde tanınmaya ve yayılmaya başladı. Reinhardt ortaya koyduğu yeni akor ve vuruş teknikleriyle olduğu kadar melodik doğaçlamalarıyla da isminden söz ettirdi. Aynı zamanda gitarın caz müziğe dâhil oluşunun da öncülerinden Reinhardt.
Django Reinhardt ve Sydney Bechett'nin ayak izlerini takip eden müzik grubu Flapper Swing, Gypsy Swing’in en eğlenceli şarkılarını, 1920'ler ve 1930'ların parti atmosferini 2013 yazından beri İstanbul sahnelerine taşıyor.

  İki manouche gitar, kontrbas, klarnet ve vokalden oluşan Flapper Swing; dinleyicilerini yüksek tempolu müzikleriyle olduğu kadar, müziğini yaptıkları dönemin ruhuna uygun kıyafetleriyle de etkileyici bir performansa davet ediyor.

 Erhan Erbelger ve Tomas Hetmanek’in gitar, Tamer Temel’in klarnet, Volkan Topakoğlu’nun kontrbas, Nevin Hatmenek’in vokalliğini üstlendiği Flapper Swing, 6 Kasım Çarşamba günü, 20.00’de, KYÖD Sosyal Tesisi’nde etkileyici performanslarıyla sahne alacak. Biletleri biletino.com adresinden ya da KYÖD gişesinden alabilir, Etkinlikizi İzmit sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirsiniz.




Bu blogdaki popüler yayınlar

KONSER: JAZZ SISTERS