KONSER: VEDAT SAKMAN&EMİN İGÜS



  Etkinlikizi konserleri Emin İgüs ve Vedat Sakman ile devam ediyor.

  Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu; Kocaelili müzik severleri müzik tarihimizin iki büyük çınarıyla bir araya getiriyor. Emin İgüs ve Vedat Sakman konseri 20 Kasım Çarşamba tarihinde, 20.00’da, KYÖD Sosyal Tesisi’nde gerçekleşecek.
Emin İgüs 1956 İstanbul doğumlu, bağlama üstadı halk sanatçısı. 1976-1980 yılları arasında Ruhi Su Dostlar Korosunda çalışan İgüs aynı zamanda Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı’nın yönetiminde görev aldı. Ezginin Günlüğü’nün kurucularından olan sanatçı, Ezginin Günlüğü’nün 1985-1990 yılları arasında çıkardığı ilk beş albümü olan Seni Düşünmek, Sabah Türküsü, Alagözlü Yar, Bahçedeki Sandal ve Ölüdeniz adlı albümlerde vokalist ve besteci olarak yer almıştır. Nazım Kumpanya’nın kurucuları arasında olan İgüs, Nazım Kumpanya’da solist ve korist olarak görev aldı.  Çok yönlü bir müzik insanı olan sanatçı aynı zamanda opera eğitimi de almış, çeşitli albümlerde yönetmenlik ve danışmanlık yapmış, film müzikleri bestelemiştir.

  Toplumcu perspektifini hiç yitirmeyen İgüs, “Burada bir düzen var ve bu düzen sürdüğü sürece bir yerde sürekli kaybedenler oluyor-olacak ve ben kültürel anlamda bir katkı koyabileceksem bunun her yerde ve her zaman “şimdilik kaybedenler” için olması gerekir. Benim temel duyarlılığım bu.” beyanıyla toplumsal duyarlılığını belirgin kılmıştır. .
Vedat Sakman, 1949 Konya doğumlu, müzisyen, pop müzik bestecisi, aranjör, şarkı sözü yazarı. Babası Mazhar beyin divan sazı üstadı olmasının da etkisiyle çocuk yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. Davulla başlayan müzik serüveni bir daha hiç elinden bırakamayacağı gitar ile devam etti.

  Grup Doğuş ile 12 yıllık bir beraberliği oldu, yine bu dönemde aranjörlük ve armoni çalışmaları yaptı. Grup Doğuş'la yollarını ayırdıktan sonra reklâm ve film müziklerinin yanı sıra, pop müziği şarkıcılarına da katkı verdi, düzenlemeler yaptı. 1989 yılında ilk solo albümü olan  “Müzisyen”i yaptı. Yine aynı yıl Lozan'da düzenlenen 34. Eurovision Şarkı Yarışması'nda; Hazal Selçuk, Sarper Semiz, Arzu Ece ve Vedat Sakman’dan oluşan Pan grubu Bana Bana şarkısıyla Türkiye’yi temsil etti.
Konser biletlerini biletino.com adresinden ya da KYÖD gişesinden alabilir, Etkinlikizi İzmit sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirsiniz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

KONSER: JAZZ SISTERS