SÖYLEŞİ: EVREN ve/ya VARLIK NEDİR?



Evren ve Varlık

  Evren ve Varlık mefhumları geleneksel felsefe ile yaşıt sayılmaktadırlar. Antik Yunanın tarihsel koşullarının felsefenin boy göstereceği sahayı mümkün kılması ile aklın/ratio’nun egemenliği de tedricen kendisini tasdik ve tahkim etmiştir. Platon ve Aristoteles ile beraber ratio’nun bu egemenliği varlık ve evren mefhumlarının tartışılacağı alanları büyük ölçüde kuşatmış daha ziyade kurmuştur. Geleneksel felsefe ancak yaslanacağı ontolojik bir sabitlik ile evrene dair bilgimizin mümkün olabileceğini iddia eder.

  Kadim felsefenin kadim mefhumlarının tartışılacağı söyleşimizin konuğu Bülent Aslan. 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden ayrılarak tam zamanlı araştırmacı olarak çalışan Bülent Aslan 2009 yılında Anadolu Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Akademik kariyerini yarıiletken aygıt ve teknolojisi alanında yapan Aslan, 2012’den sonra ışık kirliliği konusunda aktif çalışmalara katıldı.

  Perşembe oturumlarımız Kocaeli Mimarlar Odası Tarihi Taş Bina’da saat 19:00’da başlayacak. Oturumlar herkese açık ve ücretsizdir. Adres bilgisi ve daha ayrıntılı bilgi için etkinlikizi.org sayfası ziyaret edilebilir, sosyal medya hesaplarımızı takibe edip, abone olabilirsiniz. 


Bu blogdaki popüler yayınlar

KONSER: JAZZ SISTERS

KONSER: VEDAT SAKMAN&EMİN İGÜS