SÖYLEŞİ: SAİT FAİK ve HİKAYECİLERİ



  Etkinlikizi Kültürel Etkinlikler Platformu’nun yeni dönem Söyleşiler dizisi edebi sanatlar buluşması ile devam ediyor. Sait Faik ve Hikayecileri başlıklı söyleşi 18 Eylül 2019 tarihinde edebiyat severlerle buluşacak. Oturumda Türk hikayeciliğinin önde gelen isimlerinden olan Sait Faik’in, Türkçeyi en iyi kullanan yazar gibi bir ifadeyle anılmasını, dili kullanmadaki muazzam becerisini ve dile katkısını ismine düzenlenen ödüle layık görülen iki yazarın sunumları eşliğinde konuşacağız.

  Oturumun konuklarından Mahir Ünsal Eriş, çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü Türkçeye kazandırmıştır. Öykülerini topladığı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde… adlı ilk kitabı 2012 yılında İletişim Yayınları'ndan çıktı. 2013 yılında çıkan Olduğu Kadar Güzeldik adlı öykü kitabı, 2014 yılında 60. Sait Faik Hikaye Armağanı'na layık görüldü. Öykülerinde naifliği ve yalın diliyle dikkat çeken Eriş halen öykü yazma uğraşını çeşitli edebiyat dergilerinde sürdürmektedir. Yazarın 10 Nisan 2015 tarihinde Dünya Bu Kadar isimli ilk romanı yayımlanmıştır.

  Oturumun diğer konuğu Pelin Buzluk’un öykü ve yazıları 2002’den bu yana Varlık, Kitap-lık, Notos, Sıcak Nal, Dünyanın Öyküsü, Özgür Edebiyat, Akköy, Nikbinlik ve Kül Öykü dergilerinde yayımlanmaktadır. 2010 yılında Deli Bal isimli öykü kitabı Varlık yayınlarından, 2012 yılında Kanatları Ölü Açıklığında isimli öykü kitabı Can yayınlarından ve 2016 yılında En Eski Yüz isimli öykü kitabı iletişim yayınları tarafından basıldı. 2017 yılında Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görüldü.

  Perşembe oturumlarımız Kocaeli Mimarlar Odası Tarihi Taş Bina’da saat 19:00’da başlayacak. Oturumlar herkese açık ve ücretsizdir. Adres bilgisi ve daha ayrıntılı bilgi için etkjinlikizi.org sayfası ziyaret edilebilir sosyal medya hesaplarımızı takip edip abone olabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONSER: JAZZ SISTERS

KONSER: VEDAT SAKMAN&EMİN İGÜS